Comfortfood met een gezonde twist: een lekkere zuurkoolovenschotel met kipshoarma!

Hoe kan dit nou gezond zijn, zul je denken?
Het zit als volgt. In dit recept zorgen we in eerste instantie voor voldoende groenten als basis. Dit betekent minimaal 250 gram groenten per persoon. We kiezen er dus bewust voor om naast zuurkool nog andere groenten toe te voegen. Dit geeft ook meteen wat extra smaak en een lekkere bite. Vervolgens voegen we hier 100 gram aardappels per persoon aan toe, terwijl je bij andere ovenschotels vaak ziet dat deze hoeveelheid een stuk hoger ligt. Ook bij de kipshoarma kiezen we voor 300 gram in totaal, dus 100 gram per persoon. Om de schotel lekker smeuïg te maken, gebruiken we magere melk en mosterd. Tot slot toppen we de schotel af met een laagje 30+ kaas.

 

Aantal personen: 3

Bereidingstijd: 30 min + 20 min oven

 

Ingrediënten

  • 500 gram zuurkool
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 paprika
  • 250 gram champignons
  • 300 gram scharrelkip shoarma dijfilet
  • 300 gram aardappel
  • 100 ml magere melk
  • 3 theelepels mosterd
  • 100 gram geraspte kaas 30+
  • 1 eetlepel olijfolie

Kruiden: Peper, nootmuskaat

 

Bereidingswijze

  1. Schil de aardappelen en snijd in grote stukken
  2. Kook de aardappelen in 15-20 minuten gaar, giet ze af en stamp met de melk tot een smeuïge puree. Breng op smaak met peper en nootmuskaat
  3. Kook ondertussen de zuurkool volgens de aanwijzing op de verpakking en laat uitlekken
  4. Verwarm de oven voor op 180 graden
  5. Snipper de ui, pers het knoflook teentje en snijd de paprika en champignons in blokjes
  6. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een wok en fruit hierin het ui en knoflook
  7. Voeg de kip shoarma toe en bak ongeveer 5 minuten
  8. Voeg vervolgens de paprika en champignons toe en bak het geheel nogmaals 5 minuten
  9. Meng de gekookte zuurkool met de mosterd en verdeel het mengsel over een ovenschaal
  10. Verdeel de kipshoarma met de groenten er overheen
  11. Bedek het met de aardappelpuree en strijk deze glad
  12. Strooi de geraspte kaas over de puree en bak de schotel 20 minuten in de voorverwarmde oven

 

Eet smakelijk!

Tip! Ook lekker met stukjes ananas erbij