Een snelle, makkelijke én voedzame maaltijd. Deze pasta pesto met kip en spinazie heeft het allemaal! Met volkoren pasta, malse kip en een flinke portie groenten is dit een heerlijke balans tussen gezond en romig comfort food. De pesto en citroen geven een frisse twist, terwijl de zuivelspread zorgt voor een extra romige saus. Binnen no-time op tafel en perfect voor een doordeweekse dag.

 

Aantal personen: 2

Bereidingstijd: 25 min

 

Ingrediënten

  • 400 gram verse spinazie
  • 10 cherry tomaatjes
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 250 gram kipfilet (in blokjes)
  • 100 gram volkoren pennen
  • 1 eetlepel pesto
  • 3 eetlepels zuivelspread light
  • 1 theelepel citroensap
  • 1/2 eetlepel olijfolie

Kruiden: peper, Italiaanse kruiden

 

Bereidingswijze

  1. Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking
  2. Pers de knoflook, snipper de ui, snijd de tomaatjes door de helft
  3. Verhit 1/2 eetlepel olijfolie in een wok pan
  4. Voeg de knoflook en ui toe en bak deze tot de ui glazig wordt
  5. Voeg de kipblokjes toe en wacht tot deze volledig wit zijn
  6. Voeg handje voor handje de spinazie toe en wacht tot deze volledig is geslonken
  7. Voeg de pesto, zuivelspread en citroensap toe
  8. Breng het op smaak met nog wat peper en Italiaanse kruiden
  9. Serveer de pasta met het groentemengsel en verdeel de tomaatjes eroverheen

Eet smakelijk!

Tip! Wil je de maaltijd nog wat voedzamer maken? Voeg er geroosterde pijnboompitten aan toe