Hoe afvallen met een voedingsplan?

In deze blog lees je meer over hoe het afvallen met een persoonlijk voedingsplan in zijn werk gaat. Wij zijn namelijk van mening dat de sleutel tot succes bij afvallen begint met het creëren van een gezonde basis.

Waarom is het belangrijk om voldoende te eten tijdens het afvallen?

Het is belangrijk om voldoende gezond te eten tijdens het afvallen om een optimale verbranding te creëren en om snaaimomenten tegen te gaan. Wanneer je voldoende en regelmatig eet creëer je een stabiele bloedsuikerspiegel. Middels deze stabiele bloedsuikerspiegel voorkom je snaaimomenten, ervaar je geen honger, heb je een betere controle over je portiegroottes en ervaar je voldoende energie.

Hoe kun je op een gezonde manier afvallen?

Wanneer je een doel zoals afvallen wil bereiken is het belangrijk dat je weet waarom je dit wil, wat het je gaat opleveren en dat je een plan van aanpak hebt. Zie het bereiken van je doel als een reis. Wanneer je op reis gaat is het fijn om te weten wat je eindbestemming is, ben je gebaad bij een goede voorbereiding en is het handig je voor te bereiden op eventuele pechgevallen. Heb je een lange reis op de planning staan? Dan kan het fijn zijn om ergens wat tussenstops te plannen, zodat je van stop naar stop kunt rijden.

Hoe maak je een haalbaar plan om af te vallen?

  1. Start met een duidelijk (lange termijn) doel en omschrijf wat dit doel je gaat opleveren zowel op de korte- als lange termijn.
  2. Hak je doel indien mogelijk op in subdoelen zodat je kunt werken in kleine stappen.
  3. Stel een specifiek en concreet actieplan op dat je helpt om bij je eerste subdoel te komen. Bekijk het actieplan en kijk of je er blij van wordt en of het haalbaar is. Het SAARS Persoonlijk Voedingsplan kan hiervoor bijvoorbeeld ideaal zijn.
  4. Breng je eventuele valkuilen (mogelijke pechgevallen) in kaart en bedenk hier oplossingen voor middels de als > dan formule.
  5. Plan vaste reflectiemomenten (consulten), bekijk het resultaat en stel je plan eventueel bij.

Maar het allerbelangrijkste!

– Maak het leuk en uitdagend

– Stel een actieplan op waarbij je het vertrouwen hebt dat het gaat lukken

– Onthoud: structureel 75% goed levert meer op dan 100% perfect. Dat is namelijk niet vol te houden!

– Onthoud: Kleine aanpassingen leiden tot groots resultaat!

Hoe werkt het SAARS persoonlijk voedingsplan bij afvallen?

Middels vele vragen tijdens een intake leren wij jou kennen en bepalen we je doel(en). We komen erachter wie jij bent als persoon qua voeding. Middels deze informatie maken wij een op maat gemaakt voedingsplan. Een voedingsplan waar jij écht blij van wordt en welke bijdraagt aan jouw doel (actieplan). Tijdens consulten reflecteren we op de afgelopen weken en stellen we indien gewenst je voedingsplan bij. Ook bespreken we op deze momenten de eventuele valkuilen. Samen beleven we jouw persoonlijke reis en gebruiken we het persoonlijk voedingsplan als routekaart.

Veelgestelde Vragen

Wij begrijpen als geen ander dat u na het lezen van alle informatie wellicht nog vol met vragen zit. Vandaar dat wij hieronder zoveel mogelijk van uw vragen proberen te antwoorden. Zit uw vraag hier niet tussen? Neem dan gerust contact met ons op. Wij beantwoorden met alle liefde uw vraag!

Wat maakt SAARS anders dan een diëtist?2023-12-05T12:12:42+02:00

Bij SAARS werken we vanuit een brede opleidingsachtergrond. Wij zijn een team van voedingsdeskundigen, gewichtsconsulenten en een vitaliteit coach. Vanuit de verschillende expertises van ons team, sluiten we naadloos aan bij de hulpvraag van de cliënt. We zijn gespecialiseerd in het maken van persoonlijke voedingsplannen waarbij we de voedingsadviezen in de praktijk brengen. Dit altijd volledig passend in het patroon van de client. Hierbij werken we niet met ‘standaard lijstjes’, maar met op maat gemaakte voedingsschema’s, recepten, een overzicht van de benodigde producten uit de door uw gekozen supermarkt en nog veel meer. Ook richten wij ons tijdens de begeleiding altijd op het bereiken van uw doel, maar ook op het behoud hiervan. Bij ons staat het creëren van een passend gezond voedingspatroon wat ook voor de langere termijn is vol te houden centraal. Aan het eind van het traject bent u dan ook in staat het gezonde voedingspatroon zelf voort te zetten.

Wat maakt het SAARS persoonlijk voedingsplan uniek?2023-12-05T12:17:16+02:00

Bij SAARS kijken we naar jouw voorkeuren en wensen. Dit houden wij in gedachten bij het maken van jouw persoonlijk voedingsplan. Wij kijken eerst naar jouw als individu en vervolgens naar de voedingsrichtlijnen. Middels dit plan ontdekken we wat voor jou wel en niet werkt en komen we samen tot een passend voedingspatroon wat ook is vol te houden voor de lange termijn.

Het SAARS persoonlijk voedingsplan is géén dieet, maar het creëren van een gezond voedingspatroon voor de lange termijn. In het begin kan het indien gewenst gericht zijn op afvallen, maar het uiteindelijke doel is altijd het creëren van een duurzaam gezond voedingspatroon.

Bij ons sta jij als persoon en het overbrengen van kennis centraal. Op deze manier ontdek je wie jij bent als persoon kwa voeding en welke keuzes jij het beste kunt maken.

Hoe gaat het traject in zijn werk?2023-12-05T12:14:26+02:00

We starten altijd met een gratis kennismaking. Indien gewenst houden we direct extra ruimte in de agenda voor een intake. Middels de intake komen wij er achter wie jij bent als persoon kwa voeding en welk doel jij middels het SAARS persoonlijk voedingsplan wil bereiken. Na de intake ga jij met jouw persoonlijke voedingsplan aan de slag. Na ongeveer 2 weken plannen we een consult en reflecteren we de afgelopen weken. We passen het plan hier vervolgens indien gewenst op aan. Soms is het plan al helemaal naar wens, maar vind je het wel leuk om meer inspiratie te ontvangen. Ook dit krijg je bij ieder consult erbij. Denk bijvoorbeeld aan nieuwe inspiratie voor producten, nieuwe recepten of bijvoorbeeld tips voor de vakantie. Indien gewenst vindt er altijd een uitgebreide meting plaats.

Gedurende de begeleiding heb je altijd de mogelijkheid tot het stellen van vragen via whatsapp aan jouw persoonlijke coach. De verdere vervolg consulten worden in overleg met jou gepland. Hier kan zowel een korte (2 weken) als langere periode (paar maanden) tussen zitten.

Aan het eind van het traject besteden we aandacht aan het behouden van je doel. Op deze manier zorgen we ervoor dat jij je aangepaste voedingspatroon zelf voort kunt zetten. Indien gewenst kun je een vervolg abonnement nemen op SAARS Online .

Hét abonnement op een blijvende gezonde leefstijl!

Hoeveel consulten heb ik nodig?2023-12-05T12:13:49+02:00

Tijdens de persoonlijke kennismaking/intake kunnen wij jou gericht adviseren en samen kijken wat passend is.

De hoeveelheid consulten is namelijk afhankelijk van jouw persoonlijke doel. Wil jij bijvoorbeeld graag -5 kilo afvallen dan kan een startpakket geschikt zijn. Misschien heb je als doel om meer energie uit je voeding te halen en wil je graag een gezonder voedingspatroon aanleren. Ook dan kun je met een startpakket hier mooie stappen in zetten.

Heb jij een wat groter doel, denk aan -20kg afvallen? Dan kan een intake + pakket 2 passend zijn. Hiermee hebben we in totaal 11 afspraken verspreid over een door jou gewenste periode. In het begin kunnen we bijvoorbeeld 1x in de 2 weken afspreken, maar vervolgens kan dit ook 1x in de maand worden. Bij het plannen van de afspraken wordt altijd gekeken naar jouw voorkeuren en wensen.

Heb jij voldoende informatie op gedaan uit de persoonlijke consulten, maar wil jij wel een stok achter de deur houden? Meer informatie over voeding blijven ontvangen en/of geïnspireerd blijven? Dan kan een abonnement op SAARS Online de uitkomst zijn na jouw persoonlijke consulten.

 

Hoe worden mijn consulten bij SAARS vergoed?2023-12-05T12:13:10+02:00

Na de intake ontvang jij een factuur met daarop een code voor jouw zorgverzekering. Deze factuur dien je vervolgens zelf in bij je eigen zorgverzekering. Bekijk hier de vergoedingen.

2024-02-19T21:27:07+02:0019 februari 2024|blogberichten|0 Reacties
Ga naar de bovenkant