Flatbreads zijn heerlijk én veelzijdig, maar let goed op welke je kiest! Er zit namelijk veel verschil in calorieën en vezels, dus ga voor een volkoren variant om er een echt voedzame maaltijd van te maken. In dit recept combineren we een luchtig Libanees volkorenbrood met gegrilde groenten en een frisse witte kaas spread. Simpel, gezond en boordevol smaak.
Aantal personen: 2
Bereidingstijd: 20 min
Ingrediënten
- 1 courgette
- 1 paprika
- 250 gram cherry tomaatjes
- 1 teentje knoflook
- 1 theelepel citroensap
- 1 pak SOUQ Libanees volkoren brood
- 100 gram witte kaas
- 75 gram magere kwark
- 1 eetlepel olijfolie
Kruiden: oregano, peper, 1 eetlepel verse peterselie
Bereidingswijze
- Verwarm het Libanees Volkoren brood (4 stuks) volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking
- Snijd de courgette in plakken, de paprika in reepjes en de tomaatjes door de helft
- Meng deze groenten in een kom met 1 eetlepel olijfolie, oregano en peper
- Grill de groenten vervolgens in een hete grillpan voor 8 – 10 minuten tot ze mooie grill strepen hebben
- Maak ondertussen de witte kaas spread:
- Pel de knoflook en pers deze met de knoflookpers
- Doe de knoflook samen met de witte kaas, magere kwark, citroensap, 1 eetlepel (verse) peterselie en een beetje peper in een kom en mix deze met een staafmixer tot een zachte, gladde massa (vindt je het te dik, voeg dan een druppeltje water toe).
- Besmeer de 4 broodjes met de witte kaas spread en beleg vervolgens met de gegrilde groenten
- Sprenkel er voor het serveren nog wat druppels citroensap overheen om hem af te maken
Smakelijk!
Tip! Liever een wat lichtere maaltijd? Pak 1 flatbread per persoon ipv 2 en voeg hier wat extra kipflakes aan toe.