Een recept dat in eerste instantie niet direct onze voorkeur heeft, maar waarom eigenlijk? Geen idee!
In het kader van lekker gevarieerd eten en nieuwe dingen proberen zijn we de keuken ingegaan. En met resultaat! Zonde om dit recept niet eens te proberen. En wat is het eigenlijk ook lekker om vis met puree te combineren.
Aantal personen: 2
Bereidingstijd: 30 min
Ingrediënten
- 1 prei
- 1 courgette
- 1 winterpeen
- 1 knoflookteentje
- 1 blik tomatenblokjes (400 gram)
- 400 gram kabeljauw (diepvries)
- 250 gram aardappel
- 75ml magere melk
- 1 eetlepel citroensap
- 1 eetlepel olijfolie
Kruiden: tijm, paprikapoeder, peper, nootmuskaat
Optioneel: verse peterselie, dille, laurierblad
Bereidingswijze
- Voorbereiding: Ontdooi de vis
- Schil de aardappelen en snijd in grote stukken
- Snijd de prei in dunne ringen, de courgette en wortel in halve plakjes en hak het knoflookteentje fijn
- Kook de aardappelen in 15 – 20 minuten gaar, giet ze af en stamp fijn. Voeg de melk toe, breng op smaak met peper en nootmuskaat. Maak er een smeuïge puree van
- Verhit 1 eetlepel olijfolie in een diepe stoofpan op middelhoog vuur
- Bak de prei, courgette, wortel en knoflook voor ongeveer 5 minuten
- Voeg de tomatenblokjes, 1 theelepel tijm en 1 theelepel paprikapoeder toe en laat sudderen
- Snijd de vis in grote stukken en laat gaar worden in de saus
- Voeg 1 theelepel citroensap toe en breng eventueel extra op smaak met wat peper
- Verdeel de aardappelpuree over 2 borden en schep de visstoof er overheen
- Optioneel: garneer met verse peterselie en dille
Smakelijk!
Tip: Voeg bij stap 8 een laurierblad toe voor extra smaak.