Pasta met zalm, pesto en lekker veel groenten—wat ons betreft een van de beste combinaties! Deze heerlijke pasta staat binnen 25 minuten op tafel, en succes is gegarandeerd. Met slechts een paar ingrediënten en de smaakvolle Scandinavische kruiden van Euroma is dit recept écht genieten.

 

Aantal personen: 2

Bereidingstijd: 25 min

 

Ingrediënten

  • 400 gram courgette spaghetti
  • 200 gram cherrytomaten
  • 2 stengels bosui
  • 1 teentje knoflook
  • 40 gram (ongekookt) volkoren spaghetti
  • 2 zalmmoten
  • 2 eetlepels pesto
  • 1 eetlepel zuivelspread
  • 1 eetlepel olijfolie

Kruiden: Peper, Scandinavische kruiden van Euroma

 

Bereidingswijze

  1. Bereid de spaghetti volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking
  2. Pers de knoflook of hak in kleine stukjes
  3. Halveer de tomaatjes
  4. Breng de zalm op smaak met de Scandinavische kruiden van Euroma
  5. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een pan. Voeg de knoflook toe en bak de zalm aan beiden kanten 4 – 5 minuten, of tot de zalm gaar is. Haal de zalm uit de pan en laat even rusten
  6. Voeg de courgette toe aan dezelfde pan en bak deze 3 -4 minuten tot ze iets zachter zijn
  7. Voeg de tomaat, pesto en zuivelspread light toe. Meng alles goed door elkaar en breng op smaak met wat peper. Laat het geheel nog 2 -3 minuten op het vuur staan zodat alles goed warm wordt
  8. Snijd ondertussen de bosui in ringen en meng deze voorzichtig door de courgetti, zodat ze lekker warm worden maar nog knapperig blijven
  9. Verdeel de pasta en het courgette mengsel over de borden en serveer met de zalm

Eet smakelijk!

Tip! Voeg voor meer volume champignons toe en bak deze mee