Om ervoor te zorgen dat zelfs een boerenkoolstamppot #SAARSPROOF kan zijn, passen we de verhouding tussen aardappels en boerenkool iets aan. Zo krijg je én de gewenste 250 gram groenten binnen én blijft het recept rond de 500 calorieën. Een win-winsituatie dus!

Maak de boerenkool heerlijk smeuïg met melk, Yofresh en een beetje augurkensap. Breng hem vervolgens extra op smaak met peper en nootmuskaat. Tot slot een lekker mager rookworstje met mosterd erbij – en genieten maar!

 

Aantal personen: 2

Bereidingstijd: 60 min

 

Ingrediënten

  • 500 gram boerenkool
  • 400 gram kruimige aardappelen
  • 2 x Unox magere rookworst (100gr per stuk)
  • 50ml halfvolle melk
  • 1 eetlepel yofresh
  • 2 theelepels mosterd
  • 4 augurken

Kruiden: peper, nootmuskaat

 

Bereidingswijze

  1. Schil de aardappelen en voeg deze toe aan een grote pan. Zet de aardappelen voor 3/4 onder water. Leg hier de boerenkool op en laat dit samen 3 kwartier koken. Giet daarna het water af.
  2. Stamp de aardappelen en boerenkool fijn met een stamper. Voeg de melk en yofresh toe voor een smeuïg resultaat en breng eventueel op smaak met peper en nootmuskaat. Roer het goed door elkaar
  3. Verwarm de rookworst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking of leg hem de laatste 20 minuten op de stamppot
  4. Serveer de stamppot met de rookworst, de mosterd en de augurken

 

Eet smakelijk!

Tip! Voeg wat augurkennat toe aan de stamppot om deze nog wat smeuïger en lekker op smaak te krijgen