Chorizo is misschien niet het eerste stuk vlees dat we als licht en gezond zouden bestempelen. Maar om gevarieerd te blijven eten en keer op keer te genieten van een heerlijke avondmaaltijd, hebben we ook met chorizoworst een lekker #SAARSPROOF recept bedacht. Je combineert het met verschillende wokgroenten en serveert het met gebakken aardappelschijfjes. Een heerlijke combinatie!
Aantal personen: 2
Bereidingstijd: 20 min
Ingrediënten
- 1 prei
- 250 gram champignons
- 1 paprika
- 1 teentje knoflook
- 100 gram Stegeman Plus Chorizo
- 300 gram aardappelschijfjes (vers of diepvries)
- 1/2 eetlepel olijfolie
Kruiden: Peper, paprikapoeder
Bereidingswijze
- Bereid de aardappelschijfjes volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking in de oven of airfryer
- Pers de knoflook of hak in kleine stukjes
- Snijd de prei in ringen en de paprika, champignons en de chorizo in blokjes
- Verhit 1/2 eetlepel olijfolie in een wokpan
- Voeg de chorizo toe en bak deze 5 – 7 minuten tot de chorizo knapperig is. Haal de chorizo uit de pan en zet apart, maar laat het vet in de pan.
- Voeg alle groenten inclusief de knoflook en kruiden naar smaak toe aan de pan met het chorizo vet. Wok de groenten ongeveer 5 – 7 minuten tot ze zacht zijn.
- Voeg de gebakken chorizo weer toe aan de pan met groenten en meng goed door elkaar
- Serveer de groenten en chorizo met de gebakken aardappels
Smakelijk!
Tip! Voeg uienpoeder toe voor nog wat extra smaak.