Een heerlijke herfst topper!
‘Vegetarische paddenstoelen stoof met zilvervliesrijst’
Deze lekkere, voedzame maaltijd mag deze herfst zeker niet ontbreken. Met ruim 500 gram groenten per persoon ben jij zeker van een flinke portie aan vitaminen. Daarnaast is de maaltijd nog eens extra voedzaam door de kikkererwten en de zilvervliesrijst.
Tip! Ook lekker met knapperig brood of puree.
Aantal personen: 2
Bereidingstijd: 25 min
Ingrediënten
- 200 gram paddenstoelen mix
- 250 gram champignons
- 400 gram spinazie
- 1 ui
- 400 gram tomatenblokjes
- 200 gram kikkererwten (1 blikje)
- 80 gram zilvervliesrijst
- 1 theelepel tuinkruiden bouillon
Kruiden: Komijnpoeder, paprikapoeder, cayennepoeder en oregano
Bereidingswijze
- Bereid de zilvervliesrijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking
- Snipper de ui en snijd de paddenstoelen en champignons in grote stukken
- Pers de knoflook of snijd in kleine stukjes
- Verhit 1 eetlepel olijfolie in een hapjespan en fruit hierin het ui en knoflook
- Voeg de paddenstoelen en champignons toe en bak het geheel ongeveer 6 minuten
- Voeg de komijnpoeder, paprikapoeder, cayennepoeder, oregano (naar smaak) en 1 theelepel tuinkruiden toe en bak het geheel nog eens 2 minuten
- Voeg de tomatenblokjes en kikkererwten toe en breng aan de kook.
- Laat het geheel 10 minuten sudderen en voeg ondertussen handje voor handje de spinazie toe tot deze volledig geslonken is
- Serveer de paddenstoelen stoof met de rijst
Smakelijk!
Tip! Ook lekker met knapperig brood of puree