Een verantwoorde pizza met kant- en klare bodem uit de supermarkt? Jazeker dat kan!

 

Aantal personen: 2

Bereidingstijd: 15 min

 

Ingrediënten

  • 1 paprika
  • 250 gram cherry tomaten
  • 50 gram ijsbergsla
  • 150 gram komkommer
  • 1 pakje scharrelkip kebab flakes (145 gram)
  • 1 klein blikje tomatenpuree
  • Wahid Turkse Pizza Lahmacun Doos (2 stuks)
  • 4 eetlepels Griekse yoghurt 0%
  • 1 theelepel citroensap
  • 1 theelepel verstegen sweet chili zonder toegevoegde suikers
  • 1 teentje knoflook

Kruiden: Ras el Hanout 

 

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden
  2. Snijd de paprika in reepjes, de tomaatjes door de helft en de komkommer in dikke plakken
  3. Meng het blikje tomatenpuree met 1 kleine theelepel Ras el Hanout kruiden
  4. Verdeel het mengsel over de 2 pizza’s
  5. Beleg de pizza’s met de reepjes paprika, de tomaatjes en de kip
  6. Bak de pizza’s 5 minuten in de oven
  7. Pers de knoflook (of snijd in kleine stukjes)
  8. Maak een knoflooksausje van de knoflook, Griekse yoghurt 0%, chilisaus en citroensap
  9. Haal de pizza’s uit de oven en verdeel het knoflooksausje met de ijsbergsla er overheen
  10. Serveer de pizza’s met de plakjes komkommer

 

Eet smakelijk!

Tip! Je kunt de chilisaus ook vervangen door sriracha voor wat meer pit.