Een verantwoorde pizza met kant- en klare bodem uit de supermarkt? Jazeker dat kan!
Aantal personen: 2
Bereidingstijd: 15 min
Ingrediënten
- 1 paprika
- 250 gram cherry tomaten
- 50 gram ijsbergsla
- 150 gram komkommer
- 1 pakje scharrelkip kebab flakes (145 gram)
- 1 klein blikje tomatenpuree
- Wahid Turkse Pizza Lahmacun Doos (2 stuks)
- 4 eetlepels Griekse yoghurt 0%
- 1 theelepel citroensap
- 1 theelepel verstegen sweet chili zonder toegevoegde suikers
- 1 teentje knoflook
Kruiden: Ras el Hanout
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 220 graden
- Snijd de paprika in reepjes, de tomaatjes door de helft en de komkommer in dikke plakken
- Meng het blikje tomatenpuree met 1 kleine theelepel Ras el Hanout kruiden
- Verdeel het mengsel over de 2 pizza’s
- Beleg de pizza’s met de reepjes paprika, de tomaatjes en de kip
- Bak de pizza’s 5 minuten in de oven
- Pers de knoflook (of snijd in kleine stukjes)
- Maak een knoflooksausje van de knoflook, Griekse yoghurt 0%, chilisaus en citroensap
- Haal de pizza’s uit de oven en verdeel het knoflooksausje met de ijsbergsla er overheen
- Serveer de pizza’s met de plakjes komkommer
Eet smakelijk!
Tip! Je kunt de chilisaus ook vervangen door sriracha voor wat meer pit.