Maak deze overheerlijke ‘tomaat courgette bulger met zalm’ met slechts 7 ingrediënten. Het is een lekkere maaltijd om in het weekend van te genieten waarbij je ook nog eens flink wat gezonde voedingsstoffen door de zalm binnenkrijgt.

 

Aantal personen: 3

Bereidingstijd: 40 min

 

Ingrediënten

– 1 flinke courgette

– 1 ui

– 1 winterpeen

– 400 gram tomatenblokjes (blik)

– 3 moten zalm

– 120 gram bulgur

– 2 eetlepels olijfolie

Kruiden: tijm, rozemarijn, versgemalen peper

 

Bereidingswijze

  1. Snipper de ui, schrap de wortel en snijd in blokjes, snijd de helft van de courgette in halve manen en de andere helft in dikke plakken
  2. Verhit een eetlepel olijfolie in een pan met dikke bodem, fruit hierin de ui en voeg na 5 minuten de wortel, de halve maantjes courgette en de tomatenblokjes toe. Voeg na 5 minuten de bulgur toe en laat nog 10 minuten pruttelen. Voeg zo nodig wat water toe als het vocht verdampt is
  3. Grill ondertussen de dikke plakken courgette in een grillpan, koekenpan of tussen het tosti ijzer
  4. Verhit een eetlepel olijfolie in een koekenpan en bak hierin de zalm in circa 10 minuten gaar. De zalm mag nog wat roze zijn vanbinnen
  5. Serveer de bulgur met de gegrilde courgette en de zalm. 

 

Eet smakelijk!