Maak deze overheerlijke ‘tomaat courgette bulger met zalm’ met slechts 7 ingrediënten. Het is een lekkere maaltijd om in het weekend van te genieten waarbij je ook nog eens flink wat gezonde voedingsstoffen door de zalm binnenkrijgt.
Aantal personen: 3
Bereidingstijd: 40 min
Ingrediënten
– 1 flinke courgette
– 1 ui
– 1 winterpeen
– 400 gram tomatenblokjes (blik)
– 3 moten zalm
– 120 gram bulgur
– 2 eetlepels olijfolie
Kruiden: tijm, rozemarijn, versgemalen peper
Bereidingswijze
- Snipper de ui, schrap de wortel en snijd in blokjes, snijd de helft van de courgette in halve manen en de andere helft in dikke plakken
- Verhit een eetlepel olijfolie in een pan met dikke bodem, fruit hierin de ui en voeg na 5 minuten de wortel, de halve maantjes courgette en de tomatenblokjes toe. Voeg na 5 minuten de bulgur toe en laat nog 10 minuten pruttelen. Voeg zo nodig wat water toe als het vocht verdampt is
- Grill ondertussen de dikke plakken courgette in een grillpan, koekenpan of tussen het tosti ijzer
- Verhit een eetlepel olijfolie in een koekenpan en bak hierin de zalm in circa 10 minuten gaar. De zalm mag nog wat roze zijn vanbinnen
- Serveer de bulgur met de gegrilde courgette en de zalm.
Eet smakelijk!