Project omschrijving
Het ideale recept om alvast in de Kerstsfeer te komen! ‘Knolselderijgratin met rode kool en Duitse biefstuk’
Ook kun je een van de drie elementen los gebruiken voor in je Kerstmenu of natuurlijk gewoon de volledige maaltijd serveren. Wat ons betreft is de knolselderijgratin een échte topper! Het is niet alleen erg smaakvol, maar ook lekker smeuïg van structuur. En als kerst op de taart krijg je er ook nog eens wat extra groenten mee binnen!
Aantal personen: 2
Bereidingstijd: 60 min
Ingrediënten
– 300 gram knolselderij
– 1 grote pot HAK Rode kool met stukjes appel 0% (400 gram)
– 250 gram Duitse biefstuk
– 100 gram kookroom light
– 1 ei
– 50 gram geraspte kaas 30+
– 1 teen knoflook
– 1 eetlepel olijfolie
Kruiden: nootmuskaat, versgemalen peper
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 175°C
- Schil de knolselderij en snijd in dunne plakken / reepjes
- Kook de knolselderij in circa 5 minuten beetgaar, laat goed uitlekken en stort in een ovenschaal
- Kluts het ei met de kaas en de kookroom en roer hier nootmuskaat, peper en een uitgeperste teen knoflook door
- Giet dit mengsel over de knolselderij en bak in circa 45 minuten gaar in de oven
- Verwarm ondertussen de rode kool in een pannetje op laag vuur
- Verhit een eetlepel olijfolie in een koekenpan en bak hierin de Duitse biefstuk aan beide kanten circa 2 à 3 minuten
- Serveer de knolselderij gratin met de rode kool en de Duitse biefstuk.Eet smakelijk!