Project omschrijving
‘Zoetzure bloemkool met wokstukjes en rijst’ Welke gedachten gaan er bij jou door je hoofd wanneer je deze titel leest?
Wij nemen je even mee in ons proces: Alice kwam met dit creatieve idee en stelde Sara en Fanny hiervan op de hoogte. Zij reageerde meteen met de vraag: ‘oké klinkt superleuk, maar hoe zie je dat dan voor je?’ Creatief als ze is had Alice natuurlijk direct al een heel uitgewerkt recept klaarliggen en ja hoor, wij waren overtuigd! Hop naar de supermarkt de ingrediënten halen en vervolgens de keuken in voor het uitproberen van het recept en het maken van de foto’s. En met resultaat!
Met trots presenteren wij jullie: ‘Zoetzure bloemkool met wokstukjes en rijst’
Aantal personen: 2
Bereidingstijd: 30 min
Ingrediënten
– 400 gram bloemkool, in roosjes
– 1 ui
– 1 teen knoflook
– 4 stengels lente ui
– 175 gram Jumbo vegan wokstukjes
– 120 ml Go-Tan Wok Original Sweet & Sour woksaus
– 80 gram zilvervliesrijst
– 1 eetlepel olijfolie
Bereidingswijze
- Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking
- Kook de bloemkool in circa 5 minuten beetgaar
- Snipper de ui, pers de knoflook uit en snijd de lente ui in ringetjes
- Verhit een eetlepel olijfolie in een wok en fruit hierin de ui en knoflook. Voeg na 5 minuten de bloemkool en wokstukjes toe
- Wok zo’n 5 minuten en voeg de saus toe. Laat dit een paar minuten pruttelen
- Serveer met de rijst en verdeel de lente ui erover.
Eet smakelijk!
Tip: verdeel, voor het serveren, een eetlepel sesamzaad over het gerecht.