Vegetarische topper!
Ja hoor! Weer een heerlijke snelle, voedzame en alledaagse maaltijd die binnen 30 minuten op tafel staat. Door de ingrediënten boerenkool, ui, tomaat, zoete aardappel en kikkererwten met de kokosmelk en kruiden te combineren krijg je een heerlijke stoof! En een fijne bijkomstigheid. Hij is ook nog eens super voedzaam. Je wilt je lijf immers ook voeden i.p.v. vullen toch? Wij zeggen het proberen waard!
Aantal personen: 2
Bereidingstijd: 30 min
Ingrediënten
– 300 gram boerenkool
– 1 ui
– 3 tomaten
– 300 gram zoete aardappel
– 1 groot blik kikkererwten
– 200 ml kokosmelk 6,6% vet
– 1 eetlepel olijfolie
Kruiden: Jonnie Boer curry madras, chilivlokken
Bereidingswijze
- Snipper de ui en snijd de tomaten in blokjes.
- Verhit een eetlepel olijfolie in een braad- of hapjespan en fruit hierin de ui en tomaat op middelhoog vuur circa 5 minuten
- Schil ondertussen de zoete aardappel en snijd in blokjes
- Voeg een flinke eetlepel curry kruiden toe en chilivlokken naar smaak
- Voeg de kokosmelk, boerenkool en zoete aardappel toe en laat op laag vuur circa 10 minuten pruttelen
- Laat de kikkererwten uitlekken en voeg toe aan de curry
- Laat nog een paar minuten pruttelen en serveer
Eet smakelijk!