Een échte carnavals topper!
Maar natuurlijk ook voor de dagen daaromheen, want een ovenschotel kan altijd.
Hoe fijn is het wanneer jij je avondmaaltijd al voorbereid in de koelkast hebt staan en deze alleen nog maar even hoeft op te warmen in de oven? Zo profiteer je tijdens de carnavalsdagen van écht gemak, maar krijg je ook flink wat gezonde voedingsstoffen binnen!
Let op! Wanneer je de ovenschotel al eerder voorbereid en in de koelkast bewaard zet deze dan eventueel wel wat langer in de oven zodat alles goed warm wordt.
Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 45 min
Ingrediënten
– 1 ui
– 1 paprika
– 750 gram broccoli roosjes (diepvries)
– 500 gram kipfilet
– 160 gram volkoren pasta
– 1 blik tomatenblokjes
– 1 eetlepel volkoren tarwemeel
– 200 gram kookroom light
– 100 gram 30+ kaas, geraspt
– 2 eetlepels olijfolie
Kruiden: kerriepoeder, chilipoeder
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200ºC
- Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking
- Snipper de ui, snijd de paprika in blokjes en snijd de kipfilet in reepjes
- Verhit een eetlepel olijfolie in een wok en fruit hierin de ui en paprika op middelhoog vuur
- Voeg na 5 minuten de kip toe en bak 5 minuten mee
- Giet de pasta af en verdeel over de bodem van een ovenschaal, roer hier de tomatenblokjes doorheen
- Leg hierop de broccoli en het kipmengsel
- Verhit een eetlepel olijfolie in een steelpannetje. Voeg het meel toe en bak 2 minuten mee. Voeg beetje bij beetje de kookroom toe en blijf goed roeren. Laat de kaas hierin smelten en breng op smaak met kerriepoeder en chilipoeder
- Giet de saus over de ovenschaal en zit circa 20 minuten in de oven.
Eet smakelijk!