Nu we de keuken en onze kook skills tijdens de feestdagen toch al even goed hebben uitgetest kan een heerlijk stoofpotje er natuurlijk ook nog wel bij. Dit stoofpotje is precies wat je nodig hebt voor een warme, gezonde maaltijd! Het recept zit boordevol winterse groenten, aardappels, malse kipfilet en magere spekblokjes voor een vleugje extra smaak. Alles suddert samen tot een rijkgevulde stoofpot die je keuken vult met heerlijke geuren. Perfect voor een stevige maaltijd waar je zeker van gaat genieten.

 

Aantal personen: 3

Bereidingstijd: 60 min

 

Ingrediënten

  • 150 gram Knolselderij
  • 250 gram kastanje champignons
  • 250 gram prei (voorgesneden)
  • 100 gram pastinaak
  • 150 gram spitskool (voorgesneden)
  • 1 appel
  • 300 gram aardappel
  • 300 gram kipfilet
  • 75 gram magere spekblokjes
  • 100ml kookroom light
  • 50ml halfvolle melk
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 eetlepel witte wijnazijn
  • 2 theelepels mosterd

Kruiden: 1 theelepel tijm, 2 snufjes peper, 1 snufje nootmuskaat

 

Bereidingswijze

  1. Schil de aardappelen en knolselderij en snijd in stukjes
  2. Snijd de champignons, appel en pastinaak in stukjes en eventueel de prei en spitskool in reepjes
  3. Snijd de kipfilet in blokjes
  4. Kook de aardappelen en knolselderij samen in een pannetje, 20 minuten, tot ze gaar zijn
  5. Giet het na 20 minuten af en maak er een puree van met de melk, peper en nootmuskaat
  6. Bak ondertussen de spekjes in één eetlepel olijfolie. Voeg na een paar minuten de kipblokjes toe.
  7. Bak de kip goudbruin, bak de laatste minuut de tijm mee en blus dan af met de witte wijnazijn
  8. Voeg de prei, pastinaak, champignons en spitskool toe en bak een paar minuten mee.
  9. Voeg de kookroom, mosterd, peper en appel toe en laat 25 tot 30 minuten stoven
  10. Serveer de aardappel/knolselderij puree met de stoof en garneer eventueel met wat peterselie en/of bieslook

Eet smakelijk!

Tip! Voor een luxe versie van de puree: Gratineer in een ovenschaal met wat 30+ kaas als topping