Er gaat natuurlijk niets boven een dampend bord hutspot in de koude wintermaanden! Vaak bevat een stamppot een flinke hoeveelheid aardappelen en een minimale hoeveelheid groenten waardoor wij hem niet als #SAARSPROOF bestempelen. Maar laten wij hier nou een goede vervanger voor hebben. We combineren de smaak van winterwortel, zachte aardappel, ui, mosterd en een varkensfilet lapje en geloof ons. Dit is genieten!

Normaal gesproken zouden wij geen varkensvlees adviseren, maar af en toe mag hier natuurlijk een uitzondering in gemaakt worden. Een varkensfiletlapje is daarin dan een smakelijke lichte keuze.

 

Aantal personen: 2

Bereidingstijd: 40 min

 

Ingrediënten

  • 250 gram bloemkool
  • 2 uien
  • 400 gram winterpeen
  • 300 gram aardappel
  • 1 theelepel mosterd
  • 230 gram varkensfiletlap
  • 1,5 eetlepel olijfolie

Kruiden: Nootmuskaat, peper, paprikapoeder

 

Bereidingswijze

  1. Schil de aardappelen en snijd in stukken
  2. Snijd de bloemkool in roosjes en de wortel en ui in stukjes. Zet de helft van de ui apart
  3. Kruid de filetlapjes met paprikapoeder en peper
  4. Leg eerst de aardappelen, dan de wortel, de helft van het uit en als laatst de bloemkool in een pan. Vul dit aan met water (bloemkool hoeft niet perse onder water te staan)
  5. Kook de hutspot in 20 tot 25 minuten gaar
  6. Verhit ondertussen 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan en bak de helft van het ui
  7. Haal de goudbruin gekleurde uien uit de pan en zet apart
  8. Voeg 1/2 eetlepel olijfolie toe aan dezelfde pan en bak de filetlapjes vervolgens in ongeveer 5 minuten gaar
  9. Stamp de hutspot en breng op smaak met de mosterd, nootmuskaat en peper
  10. Roer de gebakken ui als laatst er doorheen
  11. Serveer de hutspot met de filetlapjes

Eet smakelijk!

Tip! Bak de filetlapjes niet te lang, zodat ze niet droog worden