Geen fan van spruiten? Met dit heerlijke recept is dat verleden tijd. We wokken de spruitjes samen met ui, champignons en kalkoen spekreepjes. Daarnaast brengen we het nog extra op smaak met sambal en ketjap. Kortom, zeker het proberen waard! In combinatie met de aardappels en kabeljauw is het een volwaardige, voedzame maaltijd.

 

Aantal personen: 3

Bereidingstijd: 30 min

 

Ingrediënten

  • 500 gram spruitjes
  • 250 gram champignons
  • 1 ui
  • 450 gram aardappelschijfjes
  • 400 gram kabeljauw (diepvries)
  • 150 gram magere spekreepjes kalkoen
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 theelepel sambal oelek
  • 1 eetlepel ketjap manis
  • 1 eetlepel olijfolie

Kruiden: Dille, tijm, knoflookpoeder

 

Bereidingswijze

  1. Ontdooi de kabeljauwfilets
  2. Verwarm de oven voor op 200 graden
  3. Leg de kabeljauwfilets in een ovenschaal. Besprenkel met citroensap en bestrooi met dille, tijm en knoflookpoeder. Zet vervolgens 10 – 12 minuten in de voorverwarmde oven
  4. Bereid de aardappelschijfjes volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking in de airfryer
  5. Maak de spruitjes schoon door de uiteinden af te snijden en de buitenste bladeren te verwijderen. Kook ze ongeveer 5 – 7 minuten in water tot ze beetgaar zijn, en giet af
  6. Snipper de ui en snijd de champignons in plakken
  7. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een wokpan en fruit het ui
  8. Voeg hier de kalkoen spekreepjes aan toe en bak een paar minuten mee
  9. Voeg de champignons toe en bak het geheel voor 5 minuten
  10. Voeg de spruiten toe en breng op smaak met de sambal en ketjap, bak alles samen nog 3 – 5 minuten
  11. Verdeel de gebakken aardappeltjes, de groenten en de kabeljauw over de borden

Smakelijk!