Deze lasagne moet je echt proberen! Het is een heerlijke eiwitrijke variant boordevol groenten. Ook is het een ideale maaltijd om in te vriezen voor op een later moment wanneer je wat minder tijd hebt om te koken.

 

Aantal personen: 4

Bereidingstijd: 50 min

 

Ingrediënten

  • 1 courgette
  • 1 paprika
  • 250 gram champignons
  • 400 gram Italiaanse roerbakgroenten
  • Jumbo gezeefd Passata (500 gram)
  • 200 gram cottage cheese
  • 50 gram geraspte kaas 30+
  • 350 gram mager rundergehakt
  • 8 volkoren lasagne bladen (160 gram)
  • 2 theelepels sambal Oelek

Kruiden: Italiaanse kruiden, nootmuskaat

 

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden
  2. Snijd de paprika en courgette in stukjes en de champignons in plakken
  3. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een hoge koekenpan of braadpan
  4. Voeg hier het gehakt aan toe en bak het rul
  5. Voeg vervolgens de gesneden groenten toe en bak het geheel 5 minuten
  6. Voeg de Italiaanse roerbakgroenten toe en bak nog 5 minuten
  7. Voeg de Passata, sambal en Italiaanse kruiden en nootmuskaat naar smaak toe en laat het geheel nog 5 minuten pruttelen
  8. Beleg de bodem van de ovenschaal met een laagje saus, leg hier 4 lasagne bladen op en verdeel er 100 gram cottage cheese overheen
  9. Herhaal stap 8 en sluit af met nog een laag saus
  10. Verdeel de kaas over de lasagne en bak 30 à 45 minuten in de oven

 

Eet smakelijk!

Tip! Prik met een cocktail prikker in de lasagne om te checken of de lasagne bladen zacht zijn