Een klassieker met een gezonde twist.

 

Aantal personen: 2

Bereidingstijd: 30 min

 

Ingrediënten

  • Hak rode kool 0% met stukjes appel (350gr) 
  • 250 gram aardappelen
  • 200 gram mager rundergehakt
  • 1 volkoren beschuit
  • 1 kleine ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 paprika
  • 1 ei
  • 1 eetlepel olijfolie

Kruiden: oregano, paprikapoeder, peterselie, peper, nootmuskaat

 

Bereidingswijze

  1. Schil de aardappelen en kook in 15-20 minuten beetgaar 
  2. Hak de paprika, ui en knoflook fijn
  3. Verkruimel de beschuit in een kom en voeg hier het gehakt aan toe
  4. Voeg de fijngehakte groenten toe aan het gehakt
  5. Voeg de kruiden naar smaak en het ei toe
  6. Meng alles goed door elkaar met je handen of een vork totdat alle ingrediënten goed gemengd zijn
  7. Maak 2 grote gehaktballen van het mengsel
  8. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een braadpan
  9. Bak de gehaktbalen rondom bruin aan op middelhoog vuur
  10. Zet het vuur lager en laat de gehaktballen ongeveer 10-15 minuten sudderen, of tot ze volledige gaar zijn met de deksel er op (draai de gehaktballen regelmatig om)
  11. Verwarm ondertussen de rode kool volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking
  12. Serveer de rode kool met de aardappels en gehaktbal

Smakelijk!