Een klassieker met een gezonde twist.
Aantal personen: 2
Bereidingstijd: 30 min
Ingrediënten
- Hak rode kool 0% met stukjes appel (350gr)
- 250 gram aardappelen
- 200 gram mager rundergehakt
- 1 volkoren beschuit
- 1 kleine ui
- 1 teentje knoflook
- 1 paprika
- 1 ei
- 1 eetlepel olijfolie
Kruiden: oregano, paprikapoeder, peterselie, peper, nootmuskaat
Bereidingswijze
- Schil de aardappelen en kook in 15-20 minuten beetgaar
- Hak de paprika, ui en knoflook fijn
- Verkruimel de beschuit in een kom en voeg hier het gehakt aan toe
- Voeg de fijngehakte groenten toe aan het gehakt
- Voeg de kruiden naar smaak en het ei toe
- Meng alles goed door elkaar met je handen of een vork totdat alle ingrediënten goed gemengd zijn
- Maak 2 grote gehaktballen van het mengsel
- Verhit 1 eetlepel olijfolie in een braadpan
- Bak de gehaktbalen rondom bruin aan op middelhoog vuur
- Zet het vuur lager en laat de gehaktballen ongeveer 10-15 minuten sudderen, of tot ze volledige gaar zijn met de deksel er op (draai de gehaktballen regelmatig om)
- Verwarm ondertussen de rode kool volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking
- Serveer de rode kool met de aardappels en gehaktbal
Smakelijk!