Wanneer je de (maaltijd)salade eens met spinazie in plaats van sla maakt krijg je op een eenvoudige manier meer vezels, eiwitten, vitaminen en mineralen binnen. Daarnaast ze je de heerlijke spinaziesalade met parmaham en mozzarella in een korte tijd op tafel en het is ook nog eens hartstikke gezond!

 

Aantal personen: 2

Bereidingstijd: 20 min

 

Ingrediënten

– 150 gram spinazie

– 250 gram champignons

– 200 gram cherrytomaatjes

– 100 gram Rauwe ham

– 1 bol Mozzarella light

– 2 eetlepels Pijnboompitjes

– 1 eetlepel olijfolie

– 2 eetlepels pesto

 

Bereidingswijze

  1. Snijd de champignons in plakjes, halveer de cherrytomaatjes, snijd de mozzarella in blokjes en scheur de rauwe ham in stukken
  2. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan goudbruin
  3. Verhit een eetlepel olijfolie in een koekenpan en bak hierin de champignons in circa 10 minuten gaar
  4. Verdeel de spinazie over twee borden of kommen, verdeel hierover de helft van de champignons, tomaatjes, ham, mozzarella en pijnboompitten
  5. Verdeel over elk bord/kom een eetlepel pesto

 

Eet smakelijk!