Een heerlijke voedzame curry met maar 9 ingrediënten! 

 

Aantal personen: 4

Bereidingstijd: 30 min

 

Ingrediënten

– 600 gram verse spinazie

– 2 uien

– 500 gram champignon

– 160 gram zilvervliesrijst

– 1 blik linzen (à 420 gram)

– 400 ml kokosmelk 6%

– 70 gram Fairtrade Original groene curry kruidenpasta

– 2 handjes cashewnoten, ongezouten

– 1 eetlepel olijfolie

 

 

Bereidingswijze

  1. Snipper de uien, snijd de champignons in vieren en laat de linzen uitlekken
  2. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking
  3. Verhit een eetlepel olijfolie in een wok of hapjespan en fruit hierin de ui circa 5 minuten
  4. Voeg de kruidenpasta en champignons toe en bak een paar minuten mee
  5. Voeg de kokosmelk toe en breng aan de kook
  6. Voeg handje voor handje de spinazie toe en laat slinken
  7. Voeg de linzen toe en verwarm nog een paar minuten mee
  8. Serveer de curry met de rijst en verdeel over elk bord een wat cashewnoten

 

Eet smakelijk!

Tip: ook lekker met een volkoren pita in plaats van rijst!