Een heerlijke voedzame curry met maar 9 ingrediënten!
Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 30 min
Ingrediënten
– 600 gram verse spinazie
– 2 uien
– 500 gram champignon
– 160 gram zilvervliesrijst
– 1 blik linzen (à 420 gram)
– 400 ml kokosmelk 6%
– 70 gram Fairtrade Original groene curry kruidenpasta
– 2 handjes cashewnoten, ongezouten
– 1 eetlepel olijfolie
Bereidingswijze
- Snipper de uien, snijd de champignons in vieren en laat de linzen uitlekken
- Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking
- Verhit een eetlepel olijfolie in een wok of hapjespan en fruit hierin de ui circa 5 minuten
- Voeg de kruidenpasta en champignons toe en bak een paar minuten mee
- Voeg de kokosmelk toe en breng aan de kook
- Voeg handje voor handje de spinazie toe en laat slinken
- Voeg de linzen toe en verwarm nog een paar minuten mee
- Serveer de curry met de rijst en verdeel over elk bord een wat cashewnoten
Eet smakelijk!
Tip: ook lekker met een volkoren pita in plaats van rijst!