Project omschrijving
Hèt ‘witte goud’ mag dit seizoen natuurlijk niet op je menu ontbreken.
Bij deze delen wij een heerlijk klassiek recept, maar dan uiteraard #SAARSPROOF. Met dit recept krijg je ruim 250 gram groenten binnen en besparen we op de verzadigde vetten door zelf het sausje te maken.
Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 25 min
Ingrediënten
– 1 kg asperges, schoongemaakt
– 1 ui
– 2 teentjes knoflook
– 160 gram volkoren pasta
– 500 gram wilde zalmfilet (diepvries)
– 250 ml kookzuivel 7%
– 1 citroen
– 1 eetlepel olijfolie
Kruiden: peper, eventueel een snufje dragon
Bereidingswijze
- Laat de zalm ontdooien en snijd in blokjes
- Snipper de ui, pers de knoflook uit, rasp de gele schil van de citroen en pers hem daarna uit
- Snijd de asperges in stukken van circa 2 cm
- Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking
- Verhit een eetlepel olijfolie in een grote hapjespan
- Fruit hierin de ui en knoflook op laag vuur circa 5 minuten
- Voeg de zalm toe en bak een paar minuten mee
- Voeg de kookroom toe en laat zachtjes pruttelen
- Stoom de asperges in een stoompan of vergiet boven een pan kokend water in circa 5 minuten gaar
- Voeg de asperges toe aan de saus en breng de saus op smaak met citroenrasp, citroensap, versgemalen peper en eventueel een snufje dragon
- Serveer de saus met de pasta.
Eet smakelijk!
Tip: voeg prei en doperwten toe om een deel van de asperges te vervangen voor een budget variant van dit recept!