Project omschrijving

Hèt ‘witte goud’ mag dit seizoen natuurlijk niet op je menu ontbreken. 

Bij deze delen wij een heerlijk klassiek recept, maar dan uiteraard #SAARSPROOF. Met dit recept krijg je ruim 250 gram groenten binnen en besparen we op de verzadigde vetten door zelf het sausje te maken.

 

Aantal personen: 4

Bereidingstijd: 25 min

 

Ingrediënten

– 1 kg asperges, schoongemaakt

– 1 ui

– 2 teentjes knoflook

– 160 gram volkoren pasta

– 500 gram wilde zalmfilet (diepvries)

– 250 ml kookzuivel 7%

– 1 citroen

– 1 eetlepel olijfolie

Kruiden:  peper, eventueel een snufje dragon

 

Bereidingswijze

  1. Laat de zalm ontdooien en snijd in blokjes
  2. Snipper de ui, pers de knoflook uit, rasp de gele schil van de citroen en pers hem daarna uit
  3. Snijd de asperges in stukken van circa 2 cm
  4. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking
  5. Verhit een eetlepel olijfolie in een grote hapjespan
  6. Fruit hierin de ui en knoflook op laag vuur circa 5 minuten
  7. Voeg de zalm toe en bak een paar minuten mee
  8. Voeg de kookroom toe en laat zachtjes pruttelen
  9. Stoom de asperges in een stoompan of vergiet boven een pan kokend water in circa 5 minuten gaar
  10. Voeg de asperges toe aan de saus en breng de saus op smaak met citroenrasp, citroensap, versgemalen peper en eventueel een snufje dragon
  11. Serveer de saus met de pasta.

 

Eet smakelijk!

Tip: voeg prei en doperwten toe om een deel van de asperges te vervangen voor een budget variant van dit recept!