Geniet van een heerlijke combinatie van smaken met onze sperziebonen met runderreepjes en rijst! Knapperige boontjes, sappige runderreepjes, een heerlijk zelfgemaakt sausje en perfect gekookte rijst vormen samen een smakelijk en voedzaam gerecht. Ideaal voor doordeweeks of als makkelijke maaltijd voor in het weekend.
Aantal personen: 3
Bereidingstijd: 30 min
Ingrediënten
- 1 ui
- 250 gram champignons
- 500 gram sperziebonen, gebroken
- 120 gram zilvervliesrijst
- 300 gram runderreepjes
- 125 gram magere spek blokjes
- 1 eetlepel volkoren tarwemeel
- 2 eetlepels tomatenpuree
- 1 blokje runderbouillon, minder zout
- 1 eetlepel olijfolie
Kruiden: tijm, peper
Bereidingswijze:
- Snipper de ui en snijd de champignons in plakjes
- Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking
- Verhit een eetlepel olijfolie in een steelpan en bak hierin de spekjes kort aan. Voeg vervolgens het ui toe en fruit mee.
- Voeg na 5 minuten de champignons, tijm en peper toe en bak circa 5 minuten
- Voeg het meel toe en bak 2 minuten mee
- Voeg de tomatenpuree toe en bak ook deze 2 minuten mee
- Maak circa 300 ml bouillon met het blokje en voeg deze toe
- Kook ondertussen de sperziebonen in circa 8 minuten beetgaar
- Verhit een eetlepel olijfolie in een wok en bak hierin de runderreepjes circa 2 minuten op hoog vuur
- Serveer de rijst met de sperziebonen, runderreepjes en het sausje.
Eet smakelijk!