De wintertijd komt er weer aan. Wie heeft er dan geen zin in een overheerlijke warme stamppot? Kies eens voor deze overheerlijke stamppot met knolselderij, champignons en spekjes. Het is een mega gezond recept mede doordat de knolselderij erg voedzaam is. Het is dus weer een heerlijk, simpel maar vooral ook gezond SAARS recept!
Aantal personen: 2
Bereidingstijd: 40 min
Ingrediënten
– 300 gram knolselderij
– 250 gram kastanjechampignons
– 1 ui
– 300 gram kruimige aardappel
– 125 gram magere spekblokjes (gerookt)
– 50 gram geraspte kaas
– 1 eetlepel zuivelspread light
– 1 eetlepel olijfolie
Kruiden: Tijm, versgemalen peper, knoflookpoeder
Bereidingswijze
- Snipper de ui, schil de knolselderij en snijd in blokjes, schil de aardappelen en halveer, snijd de champignons in plakjes
- Kook de knolselderij samen met de aardappel in circa 25 minuten gaar
- Verhit een eetlepel olijfolie in een koekenpan en bak hierin de ui, champignon en spekjes. Breng op smaak met tijm, versgemalen peper en knoflookpoeder
- Giet de aardappel en knolselderij af, stamp met de kaas, zuivelspread en wat versgemalen peper tot een gladde stamppot
- Serveer de stamppot met het champignon-ui-spekjes mengsel.
-
Eet smakelijk!