Steek jij de barbecue weer aan nu het heerlijk weer is? Dan zijn deze BBQ kipspiesjes van SAARS de uitkomst voor jou.
Marineer je kipspiesjes in een eigen gemaakte marinade en maak er een écht geniet moment van! Om ervoor te zorgen dat de marinade lekker in de kip trekt is het slim om de kip de dag ervoor of een paar uur van tevoren alvast te marineren. Een ideaal recept dus wat vooraf al voorbereid kan worden. Serveer de kipspiesjes vervolgens met een zelfgemaakte avocado salade en eventueel wat schijfjes stokbrood met zuivelspread.
Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 15 min
Ingrediënten
– 250 gram cherrytomaatjes
– 1 komkommer
– 1 blik à 300 gram mais
– 1 avocado
– 6 stengels bos ui
– 200 gram romaine sla
– 600 gram kipfilet blokjes
– 2 eetlepels olijfolie
– 4 eetlepels Remia Zero Jack BBQ saus
– 3 eetlepels Remia Friteslijn
– 2 teentjes knoflook
Kruiden: versgemalen peper, chilivlokken
Bereidingswijze
- Meng de BBQ saus met de olijfolie en twee uitgeperste tenen knoflook. Laat de kipfilet blokjes hierin minimaal 2 uur marineren
- Prak de avocado en roer hier de Friteslijn, versgemalen peper en een beetje chilivlokken doorheen
- Halveer de tomaatjes, snijd de komkommer en bos uien in stukjes en snijd eventueel de sla
- Laat de mais uitlekken
- Meng de groenten met de avocado
- Rijg de kipfilet blokjes aan satéprikkers en grill ze circa 8 minuten op de barbecue of in een grillpan
-
Eet smakelijk!
Tip: maak de marinade de avond ervoor in een ziplock zakje en marineer hierin de kipfilet blokjes de hele nacht