Aantal personen: 2
Bereidingstijd: 25 min
Ingrediënten
– 1 ui
– 3 tenen knoflook
– 250 gram doperwten (diepvries)
– 250 gram broccoli (vers of diepvries)
– 0,5 blokje, Maggi groentebouillon minder zout
– 1 blik kokosmelk 6,6% vet
– 2 eetlepels olijfolie
– 2 volkoren boterhammen
Kruiden: 10 verse muntblaadjes
Bereidingswijze
- Snipper de ui, pers de knoflook en snijd de broccoli in roosjes
- Verhit een eetlepel olijfolie in een soeppan en fruit hierin de ui en 2/3 van de knoflook
- Voeg na 5 minuten de broccoli, doperwten, muntblaadjes, het halve bouillonblokje, 500 ml water en de kokosmelk toe
- Kook de soep circa 20 minuten
- Verwarm ondertussen de oven of grill op 200 °C
- Roer de overgebleven knoflook door een eetlepel olijfolie en besmeer hiermee de boterhammen
- Grill de boterhammen goudbruin in de oven of onder de grill
- Pureer de soep met een staafmixer en serveer met het knoflookbrood
-
Eet smakelijk!