Wil je makkelijk veel groenten binnenkrijgen? Zie hieronder dan de perfecte maaltijdsoep boordevol groenten. Een goed vullende maaltijd met zelfgemaakt knoflookbrood. Met slechts een paar ingrediënten krijg jij in een handomdraai een flinke portie groenten binnen. Wat wil je nu nog meer?
Aantal personen: 2
Bereidingstijd: 25 min
Ingrediënten
– 1 ui
– 3 tenen knoflook
– 250 gram doperwten (diepvries)
– 250 gram broccoli (vers of diepvries)
– 0,5 blokje, Maggi groentebouillon minder zout
– 1 blik kokosmelk 6,6% vet
– 2 eetlepels olijfolie
– 2 volkoren boterhammen
Kruiden: 10 verse muntblaadjes
Bereidingswijze
- Snipper de ui, pers de knoflook en snijd de broccoli in roosjes
- Verhit een eetlepel olijfolie in een soeppan en fruit hierin de ui en 2/3 van de knoflook
- Voeg na 5 minuten de broccoli, doperwten, muntblaadjes, het halve bouillonblokje, 500 ml water en de kokosmelk toe
- Kook de soep circa 20 minuten
- Verwarm ondertussen de oven of grill op 200 °C
- Roer de overgebleven knoflook door een eetlepel olijfolie en besmeer hiermee de boterhammen
- Grill de boterhammen goudbruin in de oven of onder de grill
- Pureer de soep met een staafmixer en serveer met het knoflookbrood
-
Eet smakelijk!