Makkelijk, voedzaam en snel. Wat willen we nog meer?

Lekker genieten van een broodje shoarma, maar ook voldoende gezonde voedingsstoffen binnenkrijgen? Met onze #saarsproof variant van het broodje shoarma kan het!

Zo kun jij zonder schuldgevoel genieten van deze heerlijke maaltijd en zul je merken dat je daarna ook goed gevuld zit.

 

Aantal personen: 2

Bereidingstijd: 15 min

 

Ingrediënten

  • 1 paprika
  • 250 gram champignons
  • 1 ui
  • 50 gram ijsbergsla 
  • 175 gram shoarma
  • 2 volkoren pita broodjes
  • 4 eetlepels magere yoghurt
  • 1 teentje knoflook

Kruiden:  Peper

 

Bereidingswij

  1. Verwarm de volkoren pita broodjes volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking
  2. Snipper de ui en snijd de champignons en paprika in stukjes
  3. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een wokpan en fruit hierin het ui
  4. Voeg de shoarma toe en bak deze gaar en goudbruin in ongeveer 5-7 minuten
  5. Voeg de blokjes paprika en champignons toe, bak het geheel nog ongeveer 5-7 minuten en breng het eventueel op smaak met wat peper
  6. Pers de knoflook of snijd in kleine stukjes
  7. Maak een knoflooksausje van de yoghurt met de knoflook (optioneel: voeg peterselie, peper en komkommer toe)
  8. Snijd het pita broodje open en serveer met de groenten, shoarma het knoflooksausje en de sla

 

Eet smakelijk!

Tip: meng voor wat meer pit een eetlepel chilisaus of shiracha saus door het knoflooksausje

Tip: voeg wat verse peterselie, peper en komkommer toe aan het knoflooksausje