Venkel? Heeft deze groenten bij jou al eens op het menu gestaan? Voor ons is het een groente die niet vaak terugkomt in ons eetpatroon.. zonde eigenlijk, want het is een super voedzame groente!

In dit recept hebben we de venkel verwerkt in een risotto en maken we er een volwaardige, voedzame maaltijd van in combinatie met dopererwten, spinazie en kabeljauw. Uiteraard is het een heerlijke, smaakvolle maaltijd door het toevoegen van bouillon en grana padano poeder.

 

Aantal personen: 2

Bereidingstijd: 30 min

 

Ingrediënten

  • 250 gram venkel
  • 200 gram doperwten, diepvries
  • 200 gram spinazie
  • 80 gram half volkoren risotto rijst (Jumbo)
  • 250 gram kabeljauw
  • 2 eetlepels Grana padano poeder
  • Circa 250 ml groentebouillon minder zout
  • 1 klein scheutje witte wijn azijn
  • 2 eetlepels olijfolie

Kruiden: dille, peper

 

Bereidingswij

  1. Snijd de onderkant en de stengels van de venkel en snijd de venkel in reepjes
  2. Verhit een eetlepel olijfolie in een wok of hapjespan en bak hierin de rijst
  3. Blus de rijst af met 1 klein scheutje witte wijn azijn
  4. Voeg beetje bij beetje bouillon toe en blijf goed roeren
  5. Voeg na circa 15 minuten de venkel en doperwten toe. Blijf bouillon toevoegen, leg tussendoor een deksel op de pan en blijf regelmatig roeren
  6. Voeg de laatste 3 minuten de spinazie toe
  7. Verhit een eetlepel olijfolie in een koekenpan en bak hierin de kabeljauw
  8. Breng zowel de risotto als de kabeljauw op smaak met dille en peper, roer de kaas erdoor en serveer. 

 

Eet smakelijk!

Tip: lekker met een beetje citroensap en -rasp!