Wij nemen je met dit recept mee naar de heerlijke Griekse keuken. Een simpele voedzame maaltijdsalade met warm gegrilde kip. Je breng de salade op smaak met olijven en Apetina 22+ witte kaas. We kiezen bewust voor deze witte kaas variant omdat deze een stuk minder verzadigde vetten (verkeerde vetten) bevat dan bijvoorbeeld feta. Daarnaast gebruiken we de bulgur als voedzame vezel en eiwitbron.

 

Aantal personen: 2

Bereidingstijd: 25 min

 

Ingrediënten

– 1 rode ui

– 4 rijpe tomaten

– 200 gram komkommer

– 2 kipfilets (à 125 gram)

– 50 gram zwarte olijven (pot)

– 100 gram Apetina 22+ witte kaas

– 80 gram bulgur

– 2 eetlepels olijfolie

Kruiden: oregano

 

 

 

Bereidingswijze

  1. Snijd de ui in dunne, halve ringen. Snijd de tomaten en komkommer in blokjes en halveer de olijven
  2. Kook de bulgur volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat een beetje afkoelen
  3. Smeer de kipfilets in met olijfolie en grill in een grillpan gaar
  4. Neem een grote schaal en doe hierin de ui, komkommer, tomaat, olijven en bulgur
  5. Besprenkel met een eetlepel olijfolie en breng op smaak met oregano. Roer goed door
  6. Verkruimel de feta erover
  7. Serveer de salade met de gegrilde kipfilet.

 

Eet smakelijk!

Tip! Heb je een dik stuk kipfilet? Dek deze even af met aluminiumfolie tijdens het bakken.