Zet deze lekkere maaltijd binnen 30 minuten op tafel en geniet van een eigen gemaakt sausje in combinatie met sperziebonen, rijst en kip. De ideale maaltijd voor op een doordeweekse dag!

 

Aantal personen: 4

Bereidingstijd: 30 min

 

Ingrediënten

  • 1000 gram sperziebonen
  • 2 sjalotten
  • 3 teentjes knoflook
  • 500 gram kipfilet
  • 160 gram zilvervliesrijst
  • 3 eetlepels citroensap (vers of uit flesje)
  • 250 ml halfvolle melk
  • 100/200ml water
  • 2 eetlepels volkoren tarwemeel
  • 1 groentebouillonblokje minder zout (Maggi) 
  • 2 eetlepels olijfolie

Kruiden: (verse) peterselie, versgemalen peper, tijm en rozemarijn

 

 

 

Bereidingswijz

  1. Reng de bonen, snipper de sjalotten, pers de knoflook uit en snijd de kip in repen
  2. Verhit een eetlepel olijfolie in een pan met dikke bodem en fruit hierin de sjalot
  3. Voeg na 5 minuten de kip toe en bak deze rondom bruin
  4. Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking
  5. Haal de kip uit de pan en verhit in de pan een eetlepel olijfolie
  6. Fruit hierin het meel circa 2 minuten en voeg daarna de melk toe. 
  7. Voeg vervolgens het bouillonblokje verkruimeld en 100 ml water toe. Voeg eventueel nog een keer 100 ml extra water toe (voor een wat dunner sausje)
  8. Voeg de kip weer toe en laat dit circa 10 minuten pruttelen 
  9. Kook ondertussen de sperziebonen beetgaar
  10. Roer vlak voor het serveren het citroensap, de peterselie en wat peper door de saus 
  11. Serveer de sperziebonen met de saus en de rijst.

Eet smakelijk!