De broccolisalade met hamburger en frietjes is dé ideale manier om zowel van frietjes als een hamburger te genieten en daarnaast ook meteen je portie groenten binnen te krijgen. We maken in dit gerecht bewust gebruik van de verse boeren friet omdat hier geen onnodige extra’s aan toegevoegd zijn. Daarnaast kiezen we voor een magere grillburger om op de verzadigde vetten te besparen. De overheerlijke broccolisalade met asperges maakt deze maaltijd helemaal compleet!
Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 30 minuten
Ingrediënten
– 4 magere grillburgers
– 400 gram broccoliroosjes
– 100 gram aspergetips groen
– 2 eetlepels Remia Salata Balsamico dressing Zero%
– 800 gram verse boerenfriet met schil
– 4 eetlepels Remia Friteslijn
– 1 eetlepel olijfolie
Bereidingswijze
- Bereid de friet volgens de aanwijzingen op de verpakking in de oven of Airfryer. Olie toevoegen is niet nodig
- Verhit een eetlepel olijfolie in een koekenpan en bak daarin de burgers aan beide kanten bruin. Laat nog 6-8 minuten op lagere temperatuur gaar worden
- Kook de broccoli en aspergetips in kokend water circa 4 minuten. Giet af en roer de dressing erdoor
- Serveer de salade met de friet en de burger met een eetlepel friteslijn per persoon
Eet smakelijk!