Aantal personen : 3
Bereidingstijd: 25 min
Ingrediënten
– 1 ui
– 125 gram taugé
– 250 gram champignons
– 2 teentjes knoflook
– 45 gram Jumbo Boemboe groene curry
– 1 limoen
– 250 gram kipfilet
– 1 bosje lente ui
– 400 gram Jumbo Kokosmelk 6% vet
– 3 volkoren pita broodjes
– 1 kippenbouillontablet
– 1 eetlepel olijfolie
Kruiden: gember naar smaak
Bereidingswijze
- Snipper de ui, snijd de champignons in plakjes, de lente ui in ringetjes en pers de knoflook uit
- Verhit een eetlepel olijfolie in een soeppan en fruit hierin de ui en knoflook op laag vuur
- Voeg de champignons, boemboe en gember naar smaak toe en bak een paar minuten
- Voeg de kokosmelk toe en 500 ml kippenbouillon
- Breng aan de kook en voeg de kipfilet toe, laat circa 15 minuten zachtjes garen
- Haal de kip uit de pan, pluk uit elkaar en doe samen met de taugé en lente ui terug in de pan. Knijp de limoen hierboven uit
- Bak de pita broodjes volgens de aanwijzingen op de verpakking en serveer bij de soep.
Eet smakelijk!
Tip: voeg een chilipeper toe als je van pittig houdt!