Tom Kha Kai Soep, een soep waar je eigenlijk niet meer omheen kunt! In verschillende kookboeken en op de menukaarten van verschillende restaurants is deze overheerlijke soep te vinden. Om deze reden moesten wij hier natuurlijk wel een #SAARSPROOF variant van maken en dat is gelukt! Je maakt deze soep eenvoudig binnen 25 minuten en serveert hem met een volkoren pitabroodje voor een voedzame avondmaaltijd. 

 

Aantal personen : 3

Bereidingstijd: 25 min

 

Ingrediënten

– 1 ui

– 125 gram taugé

– 250 gram champignons

– 2 teentjes knoflook

– 45 gram Jumbo Boemboe groene curry

– 1 limoen

– 250 gram kipfilet

– 1 bosje lente ui

– 400 gram Jumbo Kokosmelk 6% vet

– 3 volkoren pita broodjes

– 1 kippenbouillontablet

– 1 eetlepel olijfolie

Kruiden: gember naar smaak

 

 

Bereidingswijze

  1. Snipper de ui, snijd de champignons in plakjes, de lente ui in ringetjes en pers de knoflook uit
  2. Verhit een eetlepel olijfolie in een soeppan en fruit hierin de ui en knoflook op laag vuur
  3. Voeg de champignons, boemboe en gember naar smaak toe en bak een paar minuten
  4. Voeg de kokosmelk toe en 500 ml kippenbouillon
  5. Breng aan de kook en voeg de kipfilet toe, laat circa 15 minuten zachtjes garen
  6. Haal de kip uit de pan, pluk uit elkaar en doe samen met de taugé en lente ui terug in de pan. Knijp de limoen hierboven uit
  7. Bak de pita broodjes volgens de aanwijzingen op de verpakking en serveer bij de soep.

 

Eet smakelijk!

Tip: voeg een chilipeper toe als je van pittig houdt!