Even een keer wat anders! Staat andijvie bij jou meestal ook alleen in de winter op het menu? Breng hier dan nu verandering in. Je maakt deze voedzame salade eenvoudig met andijvie, komkommer, rode biet, blauwe bessen, avocado, gerookte kipreepjes, quinoa, balsamico dressing 0%, Italiaanse kruiden en peper. Kortom, geen gekke ingrediënten, maar ingrediënten die je wellicht al wel in de kast hebt staan?

En even een leuk feitje. Andijvie is net als andere groene bladgroenten rijk aan vitamine A, vitamine C en vele mineralen zoals kalium, calcium, magnesium en ijzer.

Je zet deze zomerse maaltijd binnen 15 minuten op tafel!

 

Aantal personen: 4

Bereidingstijd: 15 min

 

Ingrediënten

  • 400 gram gesneden andijvie
  • 200 gram komkommer
  • 250 gram rode bietjes
  • 150 gram blauwe bessen
  • 1 avocado
  • 225 gram gerookte kipreepjes
  • 3 eetlepels Remia Balsamico dressing 0%
  • 120 gram quinoa

Kruiden: Italiaanse kruiden, peper

 

Bereidingswijz

  1. Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking met 1 eetlepel Italiaanse kruiden
  2. Snijd de komkommer, avocado en bietjes in stukjes
  3. Doe alle ingrediënten in een grote schaal, verdeel de dressing erover en roer goed door
  4. Optioneel: voeg peper toe voor meer smaak
  5. Verdeel over 4 borden en serveer.

 

Tip: ook lekker met volkoren couscous in plaats van quinoa. 

 

Eet smakelijk!