Makkelijk, snel en gezond koken doe je met SAARS!

Marineer je eigen kip en geniet van een smaakvolle beleving in combinatie met de winterpeen, paprika ui en rijst. Nu denk je vast, marineer je eigen kip? Ik heb niet de hele dag de tijd?! Nou, dan ken je ons nog niet!

Neem de avond van tevoren of in de ochtend even 5 minuten de tijd en geloof ons! Deze tijd zal het meer dan waard zijn. Vervolgens zet jij op de dag zelf de maaltijd binnen 20 minuten op tafel.

Zo zie je, lekker en gezond eten hoeft niet moeilijk te zijn!

 

Aantal personen: 2

Bereidingstijd: 20 min +marineren

 

Ingrediënten

– 200 gram winterpeen

– 2 paprika’s 

– 1 ui

– 250 gram kipfilet

– 80 gram zilvervliesrijst

– 3 eetlepels Illi Billi Sweet Chili saus Verstegen

– 1 eetlepel olijfolie

Kruiden: Chilivlokken

 

Bereidingswijze

  1. Snijd de kip in blokjes en doe samen met de chilisaus en een 1/2 theelepel chilivlokken in een bakje of zakje en laat dit een paar uur (of nachtje) marineren
  2. Snipper de ui, snijd de paprika in reepjes en de wortel in halve maantjes
  3. Verhit een eetlepel olijfolie in een wok of koekenpan en bak hierin de kip gaar
  4. Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking
  5. Haal de kip uit de pan en bak in dezelfde pan de ui, wortel en paprika circa 5 minuten
  6. Voeg in de laatste minuut de kip weer toe
  7. Serveer met de rijst

Eet smakelijk!