Even een keer wat anders!

Houd jij wel van variatie en afwisseling? Dan past dit recept perfect bij jou!

‘Koolrolletjes met gehakt en rijst’

Haal de grote bladeren van de kool en snijd de rest in reepjes. Wok de ui, paprika, overgebleven kool en gehakt en breng je deze heerlijk op smaak. Vervolgens verdeel je het mengsel over de koolbladeren, je rolt ze op en zet ze voor 15 minuten in de oven.

Even wachten.. en genieten maar!

 

Aantal personen: 2

Bereidingstijd: 45 min

 

Ingrediënten

– 1 Chinese kool

– 1 ui

– 1 paprika

– 400 gram tomatenblokjes (blik)

– 250 gram mager rundergehakt

– 80 gram zilvervliesrijst

– 1 eetlepel olijfolie

Kruiden: versgemalen peper, Italiaanse kruiden

 

Bereidingswijze

    1. Haal 6 à 8 grote bladeren van de kool, snijd de rest van de kool in reepjes. Haal het harde kontje eruit
    2. Snipper de ui en snijd de paprika in kleine blokjes
    3. Verwarm de oven voor op 180 °C
    4. Verhit een eetlepel olijfolie in een wok en fruit hierin de ui en paprika, voeg na 5 minuten de gesneden kool en het gehakt toe. 
    5. Breng op smaak met Italiaanse kruiden en peper en bak totdat het gehakt gaar is
    6. Verdeel het gehaktmengsel over de koolbladeren en rol ze op.
    7. Doe de tomatenblokjes in een ovenschaal en leg hierin de koolrolletjes met de naad naar beneden
    8. Bak de rolletjes circa 15 minuten
    9. Kook ondertussen de rijst en serveer de koolrolletjes met de rijst en de tomatensaus. 

     

Eet smakelijk!