Bananenbrood is een overheerlijk, makkelijk te maken en natuurlijk een gezond tussendoortje! Dus stap dit weekend de keuken in en bak het SAARS bananenbrood!
Aantal personen: 10 (plakken)
Bereidingstijd: 60 min
Ingrediënten
– 3 bananen (rijp)
– 3 eieren
– 150 gram amandelmeel
– 2 theelepels bakpoeder
– 2 eetlepels honing
– Handje noten
– Koek- en speculaaskruiden
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 180 graden (heteluchtoven).
2. Prak de bananen met een vork. Meng de geprakte bananen vervolgens met de eieren. Klop deze goed door elkaar.
3. Voeg vervolgens de honing toe en meng het geheel met een mixer (of in een keukenmachine) ongeveer 1 minuut.
4. Voeg in een andere kom het amandelmeel, de bakpoeder en de speculaaskruiden bij elkaar. Doe dit geheel bij het banaan-eiermengsel.
5. Mix met een mixer of in een keukenmachine ongeveer 2 minuten tot het een glad geheel is.
6. Bekleed een cakevorm met bakpapier, doe het mengsel hierin. Verdeel als laatste de noten erover. Zet de cake ongeveer 50 minuten in het midden van de oven.
Smakelijk!