Project omschrijving

Aantal personen: 2
Bereidingstijd: 30 min

Ingrediënten

– 200 gram zoete aardappel
– 200 gram pastinaak
– 1 ui
– 500 ml water
– 1 groentebouillon blokje
– 2 volkoren afbakbroodjes
– 2 eetlepels zuivelspread light
– 1 eetlepel olijfolie
– 1 eetlepel curry kruide
Optioneel: 1 rode peper

Bereidingswijze

  1. Schil de zoete aardappel en pastinaak en snijd in grove stukken
  2. Snipper de ui en snijd eventueel de rode peper in kleine stukjes
  3. Fruit de ui, rode peper en de curry poeder in een grote soeppan in één eetlepel olijfolie
  4. Voeg de zoete aardappel en pastinaak toe en laat even meebakken
  5. Voeg water toe zodat de groenten net onder staan en voeg vervolgens ook het bouillonblokje toe
  6. Laat de soep circa 20 minuten rustig pruttelen
  7. Bak de broodjes af volgens aanwijzingen op de verpakking
  8. Pureer de soep met de staafmixer tot een glad geheel en voeg eventueel wat water toe om te verdunnen
  9. Besmeer de broodjes met zuivelspread en eet deze bij de soep

 

Smakelijk!