Project omschrijving

15 min.

Ingrediënten yoghurtbrood:

  • 80 gram volkoren tarwemeel
  • 4 gram bakpoeder
  • ½ teentje knoflook
  • 1 eetlepel rozemarijn
  • 1 snufje peper
  • 60 gram magere yoghurt
  • 1 eetlepel olijfolie (+ een klein beetje om mee te bakken)

Ingrediënten voor de topping:

  • 50 gram gerookte zalm
  • 30 gram zuivelspread bieslook light
  • Optioneel: Kappertjes, komkommer, sla

Bereidingswijze:

  1. Snijd de knoflook zo fijn mogelijk.
  2. Meng in een kom het volkoren tarwemeel met de rozemarijn, het bakpoeder, de peper en de fijngesneden knoflook.
  3. Voeg de magere yoghurt en één eetlepel olijfolie toe.
  4. Kneed het geheel tot een glad deeg.
  5. Verdeel het deeg in twee delen en rol elk deel op een vel bakpapier uit tot een platte koek. Gebruik wat volkoren tarwemeel om er oor te zorgen dat het brood niet blijft plakken aan de deegroller (maak de platte broden ongeveer 5 mm dik).
  6. Zet een koekenpan op middelhoog vuur en voeg een klein beetje olijfolie toe, smeer dit uit met een stukje keukenrol en bak de broden dan om en om 2-3 minuten per kant.
  7. Laat de yoghurt broden 5 minuten afkoelen en besmeer ze dan met een laagje zuivelspread bieslook light.
  8. Vervolgens verdeel je de gerookte zalm erover.
  9. Voeg nog wat extra ingrediënten als topping toe.

Smakelijk!