Witlof is een hartstikke gezonde groente! Daarom hebben wij daar een roerbak met rijst en spekjes mee bedacht die ook nog eens binnen 5 stappen en 15 minuten te bereiden valt. Weer een heerlijk SAARS receptje. 

 

Aantal personen: 2

Bereidingstijd: 15 min

 

Ingrediënten

– 500 gram witlof

– 1 ui

– 1 rode paprika

– 80 gram zilvervliesrijst

– 125 gram Jumbo gerookte magere blokjes spek

– 1 eetlepel olijfolie

– 1 eetlepel sojasaus minder zout

Kruiden: Paprikapoeder, chilivlokken

 

 

Bereidingswijze

  1. Snijd de kontjes van de witlof en snijd de witlof in reepjes. Snipper de ui en snijd de paprika in blokjes
  2. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking
  3. Verhit een eetlepel olijfolie in een wok en fruit hierin de ui en spekblokjes circa 5 minuten op middelhoog vuur
  4. Voeg daarna de paprika, witlof, sojasaus en kruiden naar smaak toe en wok circa 10 minuten
  5. Serveer met de rijst

Eet smakelijk!

Tip! Gebruik wat lente ui voor de garnering.