Project omschrijving

Romige courgette/mosterd soep met gerookte zalm

 

Aantal porties : 6
Bereidingstijd: 30 min

 

Ingrediënten

– 3 courgettes

– 2 uien

– 2 eetlepels zuivelspread bieslook light

– 2 eetlepels grove mosterd

– 100 gr gerookte zalm

– 1 eetlepel olijfolie

– Bouillon tuinkruiden tablet 

Kruiden: snufje peper, 1 theelepel kerriepoeder

 

Bereidingswijze

  1. Snipper de ui en snijd de courgettes in blokjes.
  2. Fruit de ui in 1 eetlepel olijfolie zacht en zoet, ongeveer 10 minuten.
  3. Voeg de courgette toe en bak deze 2 minuten mee.
  4. Voeg ongeveer 750 ml water toe en de bouillontablet, mosterd, peper en de kerriepoeder.
  5. Laat de soep ongeveer 20 minuten pruttelen.
  6. Pureer de soep en roer daarna de zuivelspread erdoor.
  7. Serveer met de gerookte zalm (15 gram per portie) en eventueel verse bieslook.

 

Smakelijk!

 

Tips: in plaats van zalm kan je ook kalkoenspekjes gebruiken als garnering.

Mocht je een sterkere mosterdsmaak willen, voeg iets meer mosterd toe na geproefd te hebben.