Project omschrijving
Romige courgette/mosterd soep met gerookte zalm
Aantal porties : 6
Bereidingstijd: 30 min
Ingrediënten
– 3 courgettes
– 2 uien
– 2 eetlepels zuivelspread bieslook light
– 2 eetlepels grove mosterd
– 100 gr gerookte zalm
– 1 eetlepel olijfolie
– Bouillon tuinkruiden tablet
Kruiden: snufje peper, 1 theelepel kerriepoeder
Bereidingswijze
- Snipper de ui en snijd de courgettes in blokjes.
- Fruit de ui in 1 eetlepel olijfolie zacht en zoet, ongeveer 10 minuten.
- Voeg de courgette toe en bak deze 2 minuten mee.
- Voeg ongeveer 750 ml water toe en de bouillontablet, mosterd, peper en de kerriepoeder.
- Laat de soep ongeveer 20 minuten pruttelen.
- Pureer de soep en roer daarna de zuivelspread erdoor.
- Serveer met de gerookte zalm (15 gram per portie) en eventueel verse bieslook.
Smakelijk!
Tips: in plaats van zalm kan je ook kalkoenspekjes gebruiken als garnering.
Mocht je een sterkere mosterdsmaak willen, voeg iets meer mosterd toe na geproefd te hebben.