Aantal personen: 2
Bereidingstijd: 25 min

Ingrediënten

– 400 gram bloemkool
– 250 gram aardappelen
– 400 gram andijvie
– 150 gram rode biet
– 1 ui
– 1 bouillonblokje
– 80 gram geitenkaas
– 1 handje walnoten
– 25 gram Calvé mayonaise yofresh
– 1 eetlepel olijfolie

Kruiden: chilivlokken/chilipoeder, peper, nootmuskaat

 

 

Bereidingswijze

  1. Kook de aardappelen met een bouillontablet.
  2. Snipper de ui.
  3. Voeg na 10 minuten koken de bloemkool toe.
  4. Bak ondertussen de ui snippers in één eetlepel olijfolie.
  5. Snijd de rode biet in blokjes.
  6. Stamp de bloemkool/aardappels tot puree. Voeg daar wat peper, nootmuskaat, 1 saus lepel yofresh en eventueel wat chilipoeder naar smaak aan toe.
  7. Roer de andijvie en bietjes door de stamppot, warm een beetje door op laag vuur.
  8. Serveer de stamppot met geitenkaas en walnoten eroverheen.

 

Tip

Voeg er een gekookt ei aan toe.

 

Smakelijk!