Aantal personen: 2
Bereidingstijd: 25 min
Ingrediënten
– 400 gram bloemkool
– 250 gram aardappelen
– 400 gram andijvie
– 150 gram rode biet
– 1 ui
– 1 bouillonblokje
– 80 gram geitenkaas
– 1 handje walnoten
– 25 gram Calvé mayonaise yofresh
– 1 eetlepel olijfolie
Kruiden: chilivlokken/chilipoeder, peper, nootmuskaat
Bereidingswijze
- Kook de aardappelen met een bouillontablet.
- Snipper de ui.
- Voeg na 10 minuten koken de bloemkool toe.
- Bak ondertussen de ui snippers in één eetlepel olijfolie.
- Snijd de rode biet in blokjes.
- Stamp de bloemkool/aardappels tot puree. Voeg daar wat peper, nootmuskaat, 1 saus lepel yofresh en eventueel wat chilipoeder naar smaak aan toe.
- Roer de andijvie en bietjes door de stamppot, warm een beetje door op laag vuur.
- Serveer de stamppot met geitenkaas en walnoten eroverheen.
Tip
Voeg er een gekookt ei aan toe.
Smakelijk!