Project omschrijving

Een heerlijke variant op de Mexicaanse wraps met gehakt. Tortillataart met Mexicaanse groenten en gehakt. Je maakt het recept eenvoudig met volkoren tortilla’s, gehakt, flink wat groenten, bonen, tomaten puree, creme fraiche en wat geraspte kaas.

 

Aantal personen: 4

Bereidingstijd: 20 min + 20 min oventijd

 

Ingrediënten

– 4 Jumbo Volkoren tortilla’s (verpakking à 8 stuks)

– 350 gram mager rundergehakt

– 1 ui

– 3 paprika’s

– 1 courgette

– 3 tomaten

– 1 blik zwarte bonen (à 400 gram)

– 70 gram tomatenpuree

– 50 gram geraspte kaas 30+

– 125 gram crème fraîche light

– 1 eetlepel olijfolie

Kruiden: Euroma Fajita kruiden

 

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 190°C
  2. Snipper de ui, snijd de paprika’s en courgette in kleine blokjes en de tomaten in plakken
  3. Verhit een eetlepel olijfolie in een koekenpan en fruit hierin de ui. Voeg na 5 minuten het gehakt toe en bak gaar
  4. Voeg de paprika en courgette toe en bak 5 minuten mee. Roer de, zwarte bonen en tomatenpuree erdoor en breng op smaak
  5. met de Fajita kruiden
  6. Bekleed een springvorm (24cm) met de tortilla’s 
  7. Stort het groentemengsel in de springvorm en verdeel de crème fraîche hierover
  8. Top af met de geraspte kaas en zet circa 20 minuten in de oven

Smakelijk!

Tip: serveer de tortilla taart direct en maak er een lekkere groene salade bij