Project omschrijving
Aantal personen: 4
Bereidingstijd 35 à 45 min
Ingrediënten
- 600 gram baby spruiten (450 gram spruiten schoongemaakt)
- 600 gram aardappelschijfjes
- 350 gram mager rundergehakt
- 1 rode ui
- 1 teentje knoflook
- 1 theelepel kerriepoeder
- 100 gram geraspte 30+ kaas
- olijfolie
- peper
Bereidingswijze
- Maak de spruiten schoon.
- Snijd de ui en de knoflook fijn.
- Bak de aardappelschijfjes lichtbruin in een koekenpan met één eetlepel olijfolie en zet apart
- Bak hierna het gehakt rul, voeg de ui en knoflook toe en bak dit mee.
- Roerbak in een hoge koekenpan of wok de spruitjes voor circa 5 minuten samen met kerriepoeder en peper in één eetlepel olijfolie.
- Verwarm de oven voor op 180 graden
- Schenk wat water in de pan en stoof de spruitjes gaar. (5 tot 10 min)
- Vet een ovenschaal in en bedek de bodem met de helft van de aardappelschijfjes en het gehakt.
- Leg hier boven op de helft van de spruiten. Vervolgens herhaal je dit nog een keer en sluit je af met de geraspte kaas.
- Bak de ovenschotel voor circa 20 minuten op 180 graden.
Smakelijk!