Project omschrijving

Aantal personen: 4
Bereidingstijd 35 à 45 min

Ingrediënten

  • 600 gram baby spruiten (450 gram spruiten schoongemaakt)
  • 600 gram aardappelschijfjes
  • 350 gram mager rundergehakt
  • 1 rode ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • 100 gram geraspte 30+ kaas
  • olijfolie
  • peper

Bereidingswijze

  1. Maak de spruiten schoon.
  2. Snijd de ui en de knoflook fijn.
  3. Bak de aardappelschijfjes lichtbruin in een koekenpan met één eetlepel olijfolie en zet apart
  4. Bak hierna het gehakt rul, voeg de ui en knoflook toe en bak dit mee.
  5. Roerbak in een hoge koekenpan of wok de spruitjes voor circa 5 minuten samen met kerriepoeder en peper in één eetlepel olijfolie.
  6. Verwarm de oven voor op 180 graden
  7. Schenk wat water in de pan en stoof de spruitjes gaar. (5 tot 10 min)
  8. Vet een ovenschaal in en bedek de bodem met de helft van de aardappelschijfjes en het gehakt.
  9. Leg hier boven op de helft van de spruiten. Vervolgens herhaal je dit nog een keer en sluit je af met de geraspte kaas.
  10. Bak de ovenschotel voor circa 20 minuten op 180 graden.

Smakelijk!