Aantal personen: 6
Bereidingstijd: 30 min
Ingrediënten
– 500 gram (rode) krielaardappelen
– 2 eetlepels olijfolie
– 1 ui
– 2 teentjes knoflook
– Peterselie naar smaak
Bereidingswijze
- Boen de schil van de aardappels en prik een paar gaatjes in de schil
- Kook de aardappels in 20 minuten gaar
- Leg een aardappel tussen twee velletjes bakpapier en druk plat met een pan of ander zwaar voorwerp
- Verhit een eetlepel olijfolie in een koekenpan, snipper een ui en pers de knoflook uit
- Fruit de ui en knoflook op laag vuur circa 5 minuten
- Voeg na 5 minuten de helft van de geplette aardappels toe
- Bak deze aan beide kanten goudbruin
- Herhaal dit voor de andere helft van de aardappels
- Bestrooi voor het serveren met wat (verse) peterselie
Eet smakelijk!