Aantal personen: 6
Bereidingstijd: 30 min

Ingrediënten

– 500 gram (rode) krielaardappelen

– 2 eetlepels olijfolie

– 1 ui

– 2 teentjes knoflook

– Peterselie naar smaak

 

Bereidingswijze

  1. Boen de schil van de aardappels en prik een paar gaatjes in de schil
  2. Kook de aardappels in 20 minuten gaar
  3. Leg een aardappel tussen twee velletjes bakpapier en druk plat met een pan of ander zwaar voorwerp
  4. Verhit een eetlepel olijfolie in een koekenpan, snipper een ui en pers de knoflook uit
  5. Fruit de ui en knoflook op laag vuur circa 5 minuten
  6. Voeg na 5 minuten de helft van de geplette aardappels toe
  7. Bak deze aan beide kanten goudbruin
  8. Herhaal dit voor de andere helft van de aardappels
  9. Bestrooi voor het serveren met wat (verse) peterselie

Eet smakelijk!