Een salade met taugé, wortel, komkommer, ei, kip, ongezouten pinda’s en een zelfgemaakte saté saus van pindakaas, melk en sambal. Een heerlijke receptje. We kiezen in dit recept bewust voor Sambal Oelek omdat deze minder calorieën en suikers bevat dan bijvoorbeeld de Sambal Badjak. Een ideale eetwissel dus!
Aantal personen: 2
Bereidingstijd: 20 minuten
Ingrediënten
– 125 gram taugé
– 150 wortel Julienne
– 2 gekookte eieren
– 1 komkommer
– 75 gram gemengde sla
– 220 gram kip saté blokjes
– 2 eetlepels pindakaas 100% pinda
– 2 eetlepels halfvolle melk
– 25 gram ongezouten pinda’s
– 1 theelepel sambal Oelek
– 1 eetlepel olijfolie
Bereidingswijze
- Verhit een eetlepel olijfolie in een koekenpan en bak hierin de kip gaar
- Verwarm de pindakaas, melk en sambal in een pannetje en laat dit inkoken tot saus dikte
- Snijd de komkommer en spoel de taugé 2 minuten onder een hete kraan
- Voeg alle ingrediënten samen in een schaal en serveer
Smakelijk!
Tip: Voeg voor een dunnere dressing wat water toe