Deze zomer mag een salade bowl natuurlijk niet ontbreken. Je kunt ze maken in alle soorten en maten. ⁠Laat je verassen door de gekruide, gegrilde groenten in combinatie met de parelcouscous, mozzarella, pijnboompitten en balsamico dressing.⁠

 

 

Aantal stuks : 2
Bereidingstijd: 15 min

 

Ingrediënten

– 1 avocado

– 1/2 courgette

– 10 snoep tomaatjes

– 100 gram sla

– 2 theelepels pijnboompitten

– 100 gram mozzarella

– 50 gram parelcouscous (onbereid)

– 2 eetlepels balsamico dressing 

– Kruiden: Italiaanse kruiden

– Optioneel: Bieslook en bosui

 

Bereidingswijze

1. Bereid de parelcouscous volgens de gebruiksaanwijzing.

2. Snijd de courgette in plakken en gril de plakken aan beide kanten in een koekenpan met wat Italiaanse kruiden. Voeg na een paar minuten de tomaatjes toe en gril deze ook even mee. (Natuurlijk kun je hiervoor ook een gril gebruiken)

3. Snijd ondertussen de avocado in plakken.

4. Verdeel de sla over een diep bord en voeg vervolgens alle producten toe.

5. Maak er een salade bowl van en verdeel tot slot de pijnboompitten en de dressing.

 

Smakelijk!

 

Tip: Bak de pijnboompitten even kort voor een extra lekkere smaak.