Project omschrijving

Aantal personen: 10 (muffins)
Bereidingstijd: 40 min

 

Ingrediënten

  • 1 banaan
  • 1 ei
  • 100 ml Optimel magere kwark met magere yoghurt vanille 0%
  • 150 gram havermout
  • 1 appel
  • 3 eetlepels rozijnen
  • 1 eetlepel kaneel
  • 1 eetlepel bakpoeder
  • 1 theelepel koek- en speculaaskruiden

 

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Snijd ondertussen de appel in blokjes.
  3. Schil de banaan en breek hem in stukken, stop deze vervolgens in een mengkom.
  4. Voeg de havermout, bakpoeder, kaneel, koek- en speculaaskruiden, het ei en de vanille kwark toe.
  5. Meng met een mixer tot je een grof beslag hebt.
  6. Schep vervolgens de stukjes appel en de rozijnen door het beslag heen.
  7. Verdeel het beslag over 10 holtes van een siliconen muffin vorm. Mocht je deze niet hebben dan kun je gebruik maken van papieren vormpjes.
  8. Zet de muffins voor +/- 30 minuten in de oven op 200 graden

Smakelijk!