Aantal personen: 3
Bereidingstijd: 30 min
Ingrediënten
– 4 preien (circa 400 gram)
– 2 uien
– 3 stengels bosui
– 2 groentebouillon blokjes
– 2 middelgrote aardappels
– 150 gram hamblokjes
– 100 gram zuivelspread light
– 2 tenen knoflook
– 1 eetlepel olijfolie
– 1 liter water
Kruiden: versgemalen peper en een theelepel oregano
Bereidingswijze
1. Snipper de ui, snijd de preien in halve ringen, schil de aardappels en snijd in blokjes
2. Snijd de bosui in ringen, pel de knoflook en pers de ui
3. Verhit de olijfolie in een grote soeppan en fruit hierin de ui en knoflook
4. Voeg na 5 minuten de prei en aardappel toe en bak dit even aan
5. Voeg het water en de bouillonblokjes toe en breng aan de kook
6. Laat 20 minuten zachtjes koken
7. Pureer de soep samen met de zuivelspread tot een gladde massa
8. Voeg de hamblokjes en de bosui toe en serveer
Eet smakelijk!
Tip: eet met een volkoren pistolet om er een volledige maaltijd van te maken