Project omschrijving
Aantal personen: 2
Bereidingstijd: 30 min
Ingrediënten
– 1 pot Rode kool 0% met stukjes appel (350 gram)
– 3 middelgrote aardappels, kruimig (circa 200 gram)
– 400 gram pastinaak (circa 4 stuks)
– 250 gram kabeljauw filet
– Scheutje halfvolle melk
– 1 eetlepel zuivelspread light
– 1 eetlepel olijfolie
Kruiden: tijm, nootmuskaat en versgemalen peper
Bereidingswijze
- Schil de aardappel en pastinaak en snijd in stukken.
- Kook de aardappel en pastinaak in 20 à 25 minuten gaar
- Verwarm ondertussen de rode kool op laag vuur in een pannetje
- Verhit een eetlepel olijfolie in een koekenpan en bak hierin de kabeljauw in 6 tot 8 minuten gaar. Keer regelmatig en kruid met versgemalen peper en een beetje tijm
- Giet de aardappel en pastinaak af en stamp dit samen met de melk en zuivelspread light tot een gladde puree. Breng op smaak met tijm, nootmuskaat en versgemalen peper
- Serveer de puree met de rode kool en kabeljauw
Smakelijk!