Project omschrijving

Is rode kool een groente die bij jou ook niet standaard op het menu staat? Probeer dan dit lekkere recept eens. Er is bewust gekozen om de puree met aardappels, pastinaak, melk en zuivelspread te maken waardoor je een heerlijke lichte, smaakvolle puree creëert. Dit samen met de rode kool en kabeljauwfilet maakt het een voedzame maaltijd.

 

Aantal personen: 2

Bereidingstijd: 30 min

 

Ingrediënten

– 1 pot Rode kool 0% met stukjes appel (350 gram)

– 3 middelgrote aardappels, kruimig (circa 200 gram)

– 400 gram pastinaak (circa 4 stuks)

– 250 gram kabeljauw filet

– Scheutje halfvolle melk

– 1 eetlepel zuivelspread light

– 1 eetlepel olijfolie

Kruiden: tijm, nootmuskaat en versgemalen peper

 

Bereidingswijze

  1. Schil de aardappel en pastinaak en snijd in stukken. 
  2. Kook de aardappel en pastinaak in 20 à 25 minuten gaar
  3. Verwarm ondertussen de rode kool op laag vuur in een pannetje
  4. Verhit een eetlepel olijfolie in een koekenpan en bak hierin de kabeljauw in 6 tot 8 minuten gaar. Keer regelmatig en kruid met versgemalen peper en een beetje tijm
  5. Giet de aardappel en pastinaak af en stamp dit samen met de melk en zuivelspread light tot een gladde puree. Breng op smaak met tijm, nootmuskaat en versgemalen peper
  6. Serveer de puree met de rode kool en kabeljauw

Smakelijk!